Fajter

Politika

Амерички адвокат сматра да би суд у било којој ЦИВИЛИЗОВАНОЈ ДРЖАВИ поништио целокупно суђење и пресуду РАТКУ МЛАДИЋУ! "У питању непристрасан и неправичан поступак"

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 04.12.2017.

Амерички адвокат Курт Кернс изјавио је да је Хашки трибунал функционисао на начин који би био строго забрањен у било којој цивилизованој држави и да би амерички Врховни суд поништио суђење и пресуду генералу Ратку Младићу да се тај процес одвијао, на пример, у САД.

"Нико ко има просечне менталне способности не би поштовао пресуде које произилазе из очигледно неправичних и пристрарсних правних поступака", истакао је Кернс, који је експерт за међународно кривично право.
Казао је да се у свим цивилизованим земљама правни систем заснива на претпоставци невиности оптуженог док се не докаже кривица, а да се Хашки трибунал заснивао на систему предрасуда.

"Одмах сам био шокиран када сам сазнао да су двојица од тројице чланова судског већа већ раније изрицали пресуде у неким другим предметима где су генерала Младића проглашавали кривим. Сама та чињеница представљала је изругивање основном принципу кривичног права, а то је пресумпција невиности", рекао је Кернс за "ЕуроБлиц".

Кернс, који је био ангажован као саветник тима одбране генерала Ратка Младића и адвокат одбране Винка Мартиновића, навео је да је уочио бројне невероватне ствари које би биле недопуштене у правним системима било које демократске државе.

Он је рекао да су у доказне списе уврштавана сведочења "рекла-казала" из треће руке, у судници су спуштане завесе како би се чула разна заштићена сведочења, одбрани је било забрањено да позива за сведоке оне за које је судско веће процењивало да би њихова сведочења можда била непријатна судијама.

Према његовим речима, судско веће свесно је игнорисало све стварне ослобађајуће доказе.

Иначе, Кернс је један од само 26 адвоката из САД који имају лиценцу за приступ предметима Међународног кривичног суда у Хагу.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti