Fajter

Kultura

ЗАСЛУЖЕНО: Легенда српског глумишта Љубиша Самарџић би требало да добије УЛИЦУ у Нишкој Бањи, и то ону у којој је ОДРАСТАО

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 12.09.2017.

Недавно преминули глумац Љубиша Самарџић, према речима председника нишке Комисије за именовање улица Бојана Маринковића, добиће улицу у Нишкој Бањи.

Идеја је, каже Маринковић, потекла од градске одборнице Социјалдемократске партије Србије Сање Јефић Бранковић и додаје да ће се предлог о томе наћи већ на првој наредној седници Скупштине Града, јавља портал "Јужне вести".

Засад се не зна која би тачно улица у бањи крај Ниша могла да добије Самарџићево име, али каже да ће то највероватније бити или улица у којој је одрастао или главно бањско шеталиште.

"Једна од опција је Улица српских јунака, где је он одрастао, али видећемо. Лепо је име Улица српских јунака, па је можда штета да га мењамо. Можда ћемо и главну улицу да преименујемо. На тај начин бисмо избегли ситуацију да становници морају да мењају лична документа, јер се на ту улицу нико не води", рекао је Маринковић.

Он очекује да ће предлог бити усвојен на седници Скупштине Града, након чега би, каже, требало брзо и да се спроведе у дело.

Иначе, Љубиша Самарџић је рођен у Скопљу, али како је потицао из рударске породице, која је радила у руднику у Јелашници, он је детињство провео у Нишкој Бањи. Улога лењог шепртље Шурде у "Врућем ветру", Смокија из "Пешчаног града", Николетине Бурсаћа из екранизације Ћопићевог романа "Орлови рано лете", само су неке од оних које су му обележиле каријеру. Самарџић је раније овог месеца преминуо у 81. години.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti