Fajter

Ekonomija

Србија специјални гост на сајму "Пут свиле" у Кини

Autor: Фајтер/Агенције од 02. 06. 2017.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, боравиће од данас до понедељка 5. јуна у званичној посети Кини, где ће у граду Сијану, у провинцији Шанси, свечано отворити Трећи међународни сајам "Пут свиле", на коме је Србија специјални гост и држава партнер.

С обзиром на то да је специјални гост сајма, Србија ће имати највећи павиљон од свих држава учесница, где ће на простору од 500 квадратних метара бити представљени привредни и туристички потенцијали, као и елементи традиције и културе наше земље. саопштено је из Љајићевог кабинета.

Током боравка у Сијану, Љајић ће се састати са потпредседником Владе Народне Републике Кине Ванг Јангом, са којим ће разговарати о даљим корацима за унапређење билатералне економске сарадње, могућностима за нове кинеске инвестиције у Србији и реализацији започетих заједничких пројеката две земље.

У Сијану ће, за време одржавања међународог сајма "Пут свиле", такође бити одржан и 21. по реду Инвестициони форум, на коме ће учествовати представници 20 компанија из наше земље, углавном из области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Провинција Шанси сматра се једном од колевки кинеске културе у којој живи око 38 милиона становника, док њен главни град Сијан има близу 9 милиона житеља.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti