Fajter

Ekonomija

Шест разлога зашто инвестирати у привреду Србије

Autor: Фајтер/Агенције од 02. 06. 2017.

Србија је ове године добила 50 писама о намерама за инвестирање, што је готово дупло више него 2016. која је сматрана најуспешнијом годином са потписана 22 уговора инвестиција вредних 240 милиона евра, рекао је данас директор за инвестиције и улагања Развојне агенције Србије, Радош Газдић.

Он је на међународном економском форуму СПИЕФ, рекао да је веома важно за Србију што има свој павиљон на овом форуму који је како каже, важна локација за потенцијалне инвеститоре.

"Ми смо остварили одличне резултате у прошлој години у вези са привлачењем инвестиција, било је 240 милиона евра привучених инвестиција, 22 потписана уговора са близу 17 хиљада нових радних места који ће бити генерисани у наредном периоду. Изузетно смо задовољни и овом годином, имамо око 50 писама о намерама за инвестирање који ће генерисати нови број запослених током године и очекујемо да ова година буде успешнија него прошла која је била најуспешнија у последњих десет година", истакао је Газдић у изјави за Танјуг.

Он је у оквиру предавања "Зашто инвестирати у Србију" које је организовала Развојна агенција Србије представио шест најважнијих разлога за инвестирање у Србију међу којима су вискообразована радна снага, стабилно политичко и економско окружење и оптимална географска позиција.

"Србија има високообрзовану рану снагу, стабилно политичко и економско окружење, оперативне трошкове најниже у региону, оптималну географску позицију, слободну трговину на тржишту од 1,3 милијарди корисника, као и посебне финансијске погодности. Све то је чини веома погодном за инвестирање, што пракса повећања инвестиција и показује", закључио је Газдић.

Србија је на форуму СПИЕФ земља почасни гост, а другог дана форума на српском павиљону биће представљене могућности за инвестирање у Србију, билатерална сарадња Србије и Русије као и о туристичка понуда наше земље.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti