Fajter

Ekonomija

Пословање Дијаманта и Фрикома стабилно без обзира на кризу у Агрокору

Пословање компанија "Дијамант" и "Фриком", које су део хрватског концерна "Агрокор" стабилно је у потпуности, а према речима њихових директора Теа Вујчића и Гојка Ђошића, обе компаније од почетка године бележе раст производње и продаје.

Директори зрењанинског Дијаманта Тео Вујчић и београдског "Фрикома" Гојко Ђошић разговарали су данас са министрима трговине и пољопривреде Србије Расимом Љајићем и Браниславом Недимовићем о свим аспектима пословања ових компанија на тржишту Србије, наводи се у саопштењу министра трговине.

Пословање обе компаније у саставу Агрокора у Србији је у потпуности стабилно, навели су Вујчић и Ђошић и додали да све обавезе према добављачима и кооперантима извршавају на време, као и да укупна потраживања те две компаније далеко премашују обавезе које имају.

Директор "Фрикома" Гојко Ђошић рекао је и да је та компанија у потпуности извршила све финансијске обавезе пред предстојећу сетву и да нема дуговања примарним пољопривредним произвођачима. "Фриком" запошљава 1.000 радника, а "Дијамант" 750, а обе компаније су, према тврдњама директора, од почетка ове године забележиле раст производње и продаје.

Хрватски концерн "Агрокор" има шест милијарди евра обавеза према клијентима.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti