Fajter

Ekonomija

Павловић : "Фијат" не плаћа ни један једини порез у Србији

Autor: Фајтер/Агенције од 18. 07. 2017.

Потпредседник Покрета "Доста је било" Душан Павловић оценио је да су државне интервенције у предузећима главни генератор актуелних штрајкова у Србији и додао да држава треба да престане да привлачи инвеститоре "сулудим субвенцијама" и да кажњава оне који не плаћају порезе и доприносе.

Павловић је у ауторском тексту за сајт тог покрета написао да је у случајевима радничких штрајкова у Фијату и у Горењу држава дала велике субвенције да би та предузећа дошла у Србију, па управа и радници знају да држава може да да још и зато сви од ње траже да реши проблем тако што ће повећати субвенције.

Он је рекао да Фијат не плаћа "ни један једини порез" у Србији.

"Обе ствари су обавезне по закону. Када не кажњавате кршење закона, то је као да сте прекршиоцу дали зелено светло да настави да га крши. Управе Гоше и Ратка Митровића користе безакоње које им омогућава држава. Уместо да новац иде на рачун радника, одлази на неки други, непознати рачун", навео је Душан Павловић.

Када је реч о штрајковима у предузећима Гоша и Ратко Митровић, у којима радници траже да им се врате неисплаћене зараде и доприноси, Павловић је упитао како је могуће да неко запосленима не исплаћује плате и доприносе.

Случајеви Фијата и Горења јасно показују да држава треба да престане да привлачи инвеститоре "сулудим субвенцијама", јер оне имају ограничен домет и на крају направе већу штету него корист, тврди Павловић

"Уместо субвенција, неопходно је смањити порезе, а поготово порезе на радну снагу, уложити у инфраструктуру и поједноставити административне процедуре за покретање бизниса. Инвеститор који дође на овакав терен, неће моћи да игра игре са радницима и државом око повећања плата", казао је Павловић.

Према његовим речима, у случају Гоше и Ратка Митровића не треба ништа мењати, већ само треба поштовати постојеће законе, па они који не исплаћују плате и доприносе треба да буду кажњени.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti