Fajter

Ekonomija

ДОГОВОР У ВЛАДИ СРБИЈЕ Држава ће репрограмирати дугове Гоши и помоћи да добије нове послове

Autor: Фајтер/агенције од 26. 07. 2017.

Представници радника фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке и Министарства привреде Србије договорили су данас да држава помогне компанији кроз репрограм дугова, уговарање послова са железаром у Смедереву и извоз у Иран.

Председник Штрајкачког одбора Гоше Милан Вујичић рекао је да је Министарство привреде посредовало између Гоше и железаре у власништву кинеског Хестила која заинтересована да купи теретне вагоне. Према његовим речима, сутра ће представници железаре доћи у Гошу да о томе преговарају. На састанку је, како је рекао, договорено и да преко компаније Југоимпорт СДПР, Гоша извози у Иран.

"СДПР ће да посредује између наше фирме и иранске владе да извеземо 50 обртних постоља у Иран", рекао је он.

Вујичић је рекао и да је договорено да држава репрограмира дугове према републичким фондовима у износу од 512 милиона динара.

Он је рекао и да ће радници данас имати састанак са директором фабрике у Агенцији за мирно решавање радних спорова и да ће ако буде испуњено све што је договорено прекинути штрајк.

Четири члана Штрајкачког одбора Гоше су у суботу замрзли штрајк глађу.

Преговори су почели 20. јула, али није прекинут штрајк радника Гоше који траје од марта. Производња је обустављена због неисплаћених зарада од 2014. године, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица.

Гоша запошљава 358 људи и била је у власништву словачке фирме ЖОС која је продала кипарској компанији Лиснарт за 4,2 милиона евра.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti