Fajter

Ekonomija

Љајић: Агрокорово пословање у Србији је стабилно

Autor: Фајтер/Агенције

"Влада и министарство трговине даноноћно прате ситуацију и интересују се за судбину 11.000 српских радника и више од 650 добављача иако Агрокор у Србији нема већих проблема и све обавезе испуњава у потпуности и на време", рекао је за "Блиц" министар трговине Расим Љајић.

"Нама је најважнија судбина запослених овде, којих је много и бринемо посебно о томе, али и о добављачима. Важно нам је да се обавезе према њима испуњавају и трећа ствар је да се испуњавају обавезе према држави. За сада ту нема проблема. Агрокорово пословање у Србији је стабилно и ту, уверили смо се, нема неких већих проблема ни када говоримо о трговинском ланцу Меркатор С, каже Љајић.

Љаљић оцењује да ће се ситуација са Агрокором решити, јер се ради о исувише великом гиганту, да би се дозволило да пропадне. Министар верује да ће решење кризе у Агрокору бити тако да руске банке преузму дуговање, што је према њему најбоље решење.

"Очекујемо да ће доћи до тог договора са руским банкама Сбер и ВТП у наредних неколико дана". сматра министар Љајић

Од 660 добављача, колико има само Меркатор С, по речима Љајића нико нема проблема са потраживањима. Он наводи да су се јавиле само две компаније и то не због проблема са потраживањем, већ да би се распитали о ситуацији у Агрокору.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti