Fajter

Ekonomija

КОСМЕ програми нови извори финансирања за српска предузећа

Autor: Фајтер/Агенције од 10. 05. 2017.

У Влади Србије сутра ће бити потписана два нова уговора о гаранцији у оквиру европског КОСМЕ програма за конкурентност малих и средњих предузећа у Србији, саопштило је данас Министарство привреде.

Активности у оквиру КОСМЕ програма које се спроводе у Србији унапређују приступ финансирању за мала и средња предузећа кроз инструмент кредитних гаранција и инструменте капитала за улагање у раст и развој предузећа, који омогућава пласман кредита привредницима по повољнијим условима, а спроводи се преко комерцијалних банака у Србији.

Како је најављено, уговор ће потписати извршни директор Европског инвестиционог фонда Пјер Луиђи Гилберт,  председница Извршног одбора Банке Интеса Драгиња Ђурић и председница Извршног одбора Уникредит банке Србија ад Чила Ихас. Потписивању ће присуствовати министар привреде Горан Кнежевић, европска комесарака за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и мала и средња предузећа Елжбијета Бјенковска која је на позив министра привреде у посети Србији, као и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Споразум између ЕУ и Србије којим је обезбеђено учешће наше земље у Програму за конкурентност малих и средњих предузећа КОСМЕ, потписан је у Бриселу 10. новембра 2015. године.

Тиме је успостављена могућност финансирања активности које имају за циљ подизање конкурентности привреде кроз подршку малим и средњим предузећима у Србији у фазама оснивања, раста и развоја.

Потписивањем Споразума Србија је постала седма земља изван ЕУ која може да користи средства из КОСМЕ програма, поред Црне Горе, Македоније, Албаније, Молдавије, Јерменије и Турске.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Most of the adverse events were related to the gastrointestinal tract and were mild to moderate cialis 40 mg Boskabady et al Antiasthmatic effect of Nigella sativa in airways of asthmatic patients

Conversely, if no such effect exists, women s concerns could be allayed and this burden of responsibility lifted propecia sell

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti