Fajter

Ekonomija

Кнежевић: Буџет Србије у плусу 15,1 милијарду динара

Autor: Фајтер/Агенције од 18. 04. 2017.

Србија је у првом тромесечју ове године остварила суфицит у буџету од 15,1 милијарду динара, изјавио је данас министар привреде Горан Кнежевић истичући да је земља данас политички, економски и финансијски стабилна.

Кренули смо путем напретка и признања добијамо са свих страна , нагласио је Кнежевић у Привредној комори Србије на отварању Пословног савета за сарадњу Србије и Белорусије.

Одговорно решавамо изазове у сваком сегменту, укључујући и оно што нам је остало као наслеђе, од приватизације државних фирми, јавних предузећа и троме администрације. Србија за 44 места напредовала за две године на листи Светске банке Дуинг бизнис, нагласио је Кнежевић.

Он је истакао и да је ММФ након последње ревизије поручио да су наши фискални резултати и даље изнад циљева програма.
Макроекномски показатељи су добри, БДП у 2016. је забележио раст од 2,6 одсто, а у наредним година очекујемо да раст буде виши од три одсто , навео је министар.

Кнежевић каже да је нето прилив инвестиција у току прошле године био између 1,9 и две милијарде евра, а незапосленост је за четири године смањена за 26 на 13 одсто и тај тренд је настављен и у 2017. години.

"Наше финансије су сигурне и за прва три месеца ове године иамао суфитицт од 15,1 милијарду динара. Радимо све да смањимо удео сиве економије у БДП и очекујемо да у наредне три године сваке године то учешће смањимо за по два процента , навео је Кнежевић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti