Fajter

Ekonomija

ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ: Робне резерве продају вишкове пољопривредних производа

Autor: Фајтер/Агенције

Републичка дирекција за робне резерве огласила је продају више хиљада килограма живе стоке, месних конзерви, млека у праху, брашна и неколико хиљада литара вина.

То је редовна годишња продаја вишкова робе из робних резерви због обнављања залиха или зато што те количине нису потребне.

На продају је понуђено 3.000 тона товних свиња, 876 тона товне јунади, 13.700 килограма товних оваца, као и 30 тона јетрених паштета и 50 тона месног нареска.

Понуђено је и 3.000 тона брашна (Т-500) и 1.000 тона пшеничног сточног брашна из државног млина и силоса у Новом Пазару, а продаје се и 57 тона пуномасног млека у праху и 108 тона обраног млека у праху.

На продају је и 224.000 литара квалитетног нефлашираног вина у ринфузу у складиштима дирекција Виножупа Александровац, Навип Добановци и Технопродукт Велика Дренова, као и 4.179 литара неусловног вина у ринфузу у складиштима дирекције Навип Добановци.

Јавни оглас је отворен до коначне продаје оглашених количина пољопривредно – прехрамбених производа, а критеријум за одлучивање је највиша понуђена цена, под истим економским условима понуђача.

Директорка Дирекције републичких робних резерви Зорица Анђелковић казала је, како преноси Политика, да се овакве продаје раде сваке године и да није реч о роби којој истиче рок.

“Стриктно водимо рачуна да се роба на време обнавља. На овај начин Робне резерве остварују приход и враћају новац у буџет”, објаснила је она и додала да Робне резерве продају робу по тржишним ценама и да немају могућност да дају рабате и попусте као остали произвођачи.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti