Fajter

Ekonomija

Хрватски премијер обећао - решење проблема такси за воће и поврће до краја недеље

Autor: Фајтер/агенције од 09.08. 2017.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да је министру пољопривреде Томиславу Толушићу наложио да већ ове недеље пронађе решење које ће отклонити проблем са суседним земљама везан уз повећане таксе приликом увоза воћа и поврћа.

Пленковић: Већ ове недеље решење проблема са таксама

 

"Министар Толушић је од мене добио директан налог да у разговору с министрима и службама, у складу с међународним уговорима, у најбржем року нађе решење које ће отклонити тај проблем и спречити било какву расправу о трговинском рату између Хрватске и суседних земља", рекао је Пленковић јуче у Дневнику ХРТ-а.

Упитан кад је тај рок, премијер је рекао да очекује да се решење пронађе још ове недеље, преноси Хина.

Пленковић је додао да желе да се производња у Хрватској, посебно пољопривредна, подстиче различитим мерама, али да за то постоје различити механизми.
Упитан може ли се наћи задовољавајуће решење за све након што су Србија, Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора договориле мере којима ће узвратити на повећане хрватске таксе и строжију контролу при увозу, Пленковић је рекао: "Сигурно да може".

Додао је да је ових дана разговарао с министром пољопривреде и прошле недеље у Подгорици с премијерима суседних држава.

"Идеја Толушића, када је доносио тај правилник, била је ефикаснија контрола воћа и поврћа које се увози, а у овом тренутку, чини се, да је процена њега и његових служби у смислу висине накнада која се плаћа за тај инспекцијски надзор била превисока", рекао је Пленковић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti