Fajter

Ekonomija

Главни државни ревизор: Нерационално потрошено 6,2 милијарде динара

Autor: Фајтер/Агенције од 15. 06. 2017.

Државна ревизорска институција (ДРИ) у поступцима које је водила до сада утврдила је неправилности у трошењу новца у вредности од око 6,2 милијарде динара, каже генерални државни ревизор Радослав Сретеновић.

Он је навео да се неправилности односе на непоштовање кључних закона као што су Закон о буџетском систему, Закон о рачуноводству, Закон о јавним набавкама.

„Из године у годину проценат реализације препорука и прихваћених препорука се повећава. Тај проценат је сада 75 одсто, али су стопостотно прихваћене од субјекта ревизије код кога смо вршили ревизију”, рекао је Сретеновић гостујући на РТС. Он је истакао да се препоруке се односе на побољшање система финансијског управљања, на одређене неправилности које су утврђене у погледу инвентирања расхода и издатака, прихода и примања.

У надлежности ДРИ је више од 12.000 субјеката, али без обзира на то неки субјекти су и два пута били предмет ревизије, као што су велики градови Нови Сад, Београд и Ниш.

Говорећи о казнама за субјекте за које се утврди да су нерационално трошили новац, Сретеновић је рекао да је посао ДРИ да утврди да ли је било неправилности, а да суд треба да одређује висину казне.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti