Fajter

Ekonomija

Гардијан: Србија неоткривени драгуљ Балкана

Лондонски Гардијан навео је Србију као једну од 10 земаља које "обавезно" треба посетити пошто Британија и званично напусти Европску унију.

"За бициклисте и оне који воле да пешаце, ово је земља снова: препуна предивних села са пријатељски настројеним домацинима, веома занимљиве историје, али и добре хране и културе. Оцекујте епско гостопримство уз мноштво ракије. Не пропустите да обидете Петроварадин на Дунаву, градове попут Ниша и планинске паркове као што су Фрушка гора и Копаоник - кров Србије", пише Гардијан.

Констатујући да се Хрватска мучи са проблемом пренатрпаности туриста у летњим месецима, лист истиче да суседна Србија остаје "неоткривени драгуљ Балкана".
И британски Телеграф је недавно, поводом Дана државности Србије, објавио опширан текст о Србији.

"Београд можда нема ону традиционалну лепоту, његови обриси су и даље прошарани ожиљцима комунистицке ере, као и рушевинама од НАТО бомбардовања, али видљиви изузеци постоје. Земун је начичкан аустроугарским кућама, док Скадарлија има шарм Монмартра", наводи британски Телеграф.

На листи земаља које Гардијан наводи као незаобилазне туристичке дестинације, налазе се земље као што су Непал, Малезија и Кенија, а из региона ту су Бугарска и Албанија.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti