Fajter

Ekonomija

Банини продат за 15 милиона евра

Компанија Јафа из Црвенке купила је на јавном надметању у Кикинди, за 15 милиона евра, фабрику Банини из тог града, која је у стечају од априла прошле године.

Јафа је била једини учесник надметања, јер је једина уплатила депозит од око шест милиона евра, што је 20 одсто од вредности процењене на 30 милиона евра.

Од куповине су одустали Индустрија меса Матијевић из Новог Сада и Индустрија кекса Бамби из Пожаревца, које су откупиле само тендерску документацију. Најважнија имовина Банинија су два индустријска комплекса са производним погонима, пословни простори, стан у Кикинди, пољопривредно земљиште и моторна возила. Опрема у једном комплексу има три линије - слани програм, штапићи и вафли, а у другом је подељена у пет линија.

„Банини“ је био у стечају од прошлог априла, јер има више од 40 милиона евра дуга банкама и више од 10 милиона евра дуга добављачима.

Како је речено у компанији Јафа, око 500 радника Банинија не треба да брине за своја радна места, јер им „фабрика без радника ништа не значи“. Јафа је део Каппа стар гроуп која има укупно пет компанија у којима ради 2.000 радника.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti