Fajter

Društvo

СА КРИСТИЈАНОМ ИЗ СУДНИЦЕ У РИЈАЛИТИ: Друштво судија сматра да ће улазак Снежане Илић у "Задругу" наштетити угледу правосуђа

Autor: Фајтер / Н1 / од 03.09.2018.

Друштво судија Србије изразило је забринутост због најаве да ће судија у пензији Снежана Илић учествовати у ријалити програму и оценило да би учешће у таквом телевизијском формату могло да штети угледу правосуђа и наруши углед свих запослених.

Поводом информације да ће некадашња судија Првог основног суда у Београду учествовати у једном ријалити програму, Друштво судија Србије је навело да Снежана Илић више не може да представља запослене у правосуђу, с обзиром да је завршила радни век, али да достојност неопходна за обављање судијске функције подразумева и одређене моралне особине које судија треба да поседује.

"Између осталог, моралне особине чине поштење, савесност, правичност, достојанственост, истрајност и узорност, а понашање у складу са тим особинама подразумева чување угледа судије и суда у служби и изван ње и свест о друштвеној одговорности", наводи се у саопштењу.

Друштво судија Србије позвало је и Високи савет судства да и он реагује тим поводом и апеловало на бившу колегиницу Снежану Илић да преиспита своју одлуку о учешћу у таквој телевизијској емисији.

Иначе, судија Снежана Илић 2009. године није прошла реизбор за судијску финкцију, јер је њен рад оцењен као лош због великог броја укинутих пресуда. У време Слободана Милошевића била је помоћница министра правде Драгољуба Јанковића задужена за прекршаје у време када су по закону о прекршајима осуђивани независни медији и хапшени припадници "Отпора".

 

Фајтер / Н1 / од 03.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti