Fajter

Društvo

МРКЛА НОЋ: Медијска слика у Крушевцу као у СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ, где је БАТА ГАШИЋ - КИМ ЏОНГ УН; Опозицији за пет година НИ СЕКУНДА простора

Autor: Фајтер / Данас / од 07.11.2017.

Медијска слика у Србији може се посматрати само кроз једну метафору, ону која приказује екран са "снегом", а у Крушевцу је снег заменио црни екран медијске помрчине, иза које стоји један човек, који облачи више него што ведри - Братислав Гашић, керамичар на челу БИА.

Пет година актуелне СНС-СПС власти у Крушевцу и Србији и исто толико година медијског мрака и цензуре! Не постоји ниједан разлог нити аргумент који би оправдао рад локалних медија у Крушевцу који опозиционе политичке организације на локалу већ више од пола деценије нису удостојиле ни једне једине секунде емитовања нити једне једине писане речи на било којој локалној телевизији или писаном медију у граду!

Подсећамо да се сви медији у Граду финансирају из буџета Града Крушевца, и то оног истог буџета који се пуни и новцем апсолутно свих грађана, како нас из опозиције и грађана који подржавају неку од опозиционих странака, тако и странака на власти и грађана који подржавају актуелну власт! Више од 20 процената грађана Крушевца који на изборима нису гласали за Српску напредну странку и њених двадесетак коалиционих партнера нису у прилици да виде своје политичке представнике на локалним медијима, па Крушевац у медијском смислу подсећа на севернокорејски Пјонгјанг.

С обзиром да је директор Братислав Гашић де факто уредник свих локалних медија, постављамо питање да ли је одлично спроведен медијски мрак у Крушевцу био главна препорука државном врху за функцију коју сада обавља?

И поред јасне критике Европске федерације новинара да је Србија најгоре медијски цензурисана, ништа се и даље није променило у том погледу. Оштро осуђујемо такво понашање већине локалних медија у Крушевцу, који су за потребе јавног информисања из буџета Града у претходних пет година добили укупно више од 60 милиона динара за објективно и правовремено информисање о свему што се догађа у Граду и околини, а годинама потпуно игноришу са јасном лошом намером нас опозиционе политичке организације, не поштујући закон ни демократске вредности које смо као друштво и Град дужни да негујемо.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti