Fajter

Zanimljivosti

ОВО МОГУ САМО ЈАПАНЦИ Технолози произвели сладолед који се на врућини не топи!

Autor: Фајтер/агенције од 08. 08. 2017.

Кључни састојак овог сладоледа је полифенол, екстракт из јагода, а до тог открића дошли су научници Центра за истраживање развоја биотерапије у јапанском граду Каназава.

Открићу  групе истраживача из Јапана је претходило настојање да се помогне засадима јагода у случају да дође до природних катастрофа.

Локални новинари испробали су сладолед и држали су га на сунцу на температури од 28 степени, а сладолед је и након три сата задржао свој облик.

Истраживачи су замолили једног кувара да експериментише са полифенолом, екстрактом из јагода.

"Сладолед који садржи овај састојак може задржати оригиналан облик дуже него обичан сладолед", рекао је шеф истраживачког тима Томихиса Ота.

Након што им се кувар пожалио да се слатка павлака стврдне кад јој се дода полифенол, схватили су да се уље и вода због полифенолне течности не могу разложити, а управо захваљујући том састојку направили су сладолед који се не топи, преноси портал Кликс.ба.

Производња сладоледа који се не топи почела је широм Јапана, а ово задовољство кошта 4,5 долара.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti