Fajter

Vesti

GRDOSIJA OD 15 METARA u vodama Jadrana: Ni OLUJA mu ne može nista

Autor: Glas javnosti

Ovih dana Jadransko more je bilo bogatije za jednog kita. Veliki broj turista slao je dojave Institutut "Plavi svet" da je viđen kit dužine oko 15 metara u vodama Jadrana.

Institut "Plavi svet" locirao je kita u utorak u južnom delu kanala kod Ražanca u Velebitskom kanalu.

To je potvrdio Draško Holcer iz Instituta Plavi svet koji je zajedno sa ekipom uprkos nevremenu izašao na mesto gde je kit poslednji put viđen od strane meštana.
Institut Plavi svet na svom je Facebook profilu objavio fotografije velikog kita koji već danima pliva Velebitskim kanalom.

"Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon celog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice! Nažalost vreme nam nije bilo naklonjeno kao što možete videti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sledećem minutu dali smo petama vetra uz sevanje gromova, vetar i kišu, pitajući se da li vredelo! Verujte, nije nam bilo svejedno ali vredelo je", piše u saopštenju Instituta Plavi svet.

Kit kog su videli odrasla je životinja, i pretpostavlja se da je dug 15-tak ili više metara.

"Fizičko stanje nismo uspeli da proverimo jer smo bili s njim previše kratko ali na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vreme je loše a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vreme pokušaćemo da objedinimo sve vaše dojave, fotografije, snimke i da ih objavimo zajedno s našima", stoji u Fejsbuk objavi ove organizacije.

 

(Glas javnosti/B92)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

  • Od test
  • 2020-10-12 12:09:08

test

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti