Fajter

Vesti

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ГСП МОМЧИЛОВИЋ: Наплатићемо 1,46 милиона евра пенала од Хајгера

Autor: Медијски портал Фајтер / Курир.рс / од 08.10.2019.

Генерални директор ГСП Београд Радиша Момчиловић изјавио је да ће то предузеће наплатити пенале у износу од 1,46 милиона евра кинеској компанији "Хајгер" због кашњења у испоруци једног броја аутобуса.


Момчиловић је навео да је данас истекао рок за испоруку нових 174 аутобуса од стране "Хајгера".

 

"Испоручен је први лот аутобуса, а од добављача смо обавештени да ће испорука осталих аутобуса каснити због застоја у производњи мотора за европско тржиште", навео је Момчиловић у писаној изјави.

Како наводи, до кашњења је дошло због примене најновијих еколошких стандарда у производњи аутомобилских мотора у ЕУ по којима сви мотори морају да имају ознаку "ЕУРО 6 степ Д" од 1. септембра ове године, односно због те промене кинески произвођач није имао довољно нових мотора по стандардима ЕУ да угради у аутобусе и зато испорука касни.

 

"ГСП ће приступити примени одредби Уговора и наплатиће пенале за све неиспоручене аутобусе у предвиђеном року", истакао је Момчиловић.

Он је навео да ће ГСП данас наплатити пенале у износу од 1,46 милиона евра за остатак аутобуса који нису испоручени у предвиђеном року.

 

"Моја обавеза је да штитим интересе ГСП-а и Града, а у уговору јасно стоји да се пенали наплаћују ако се закасни са испоруком аутобуса", рекако је Момчиловић.

 

Он је изразио наду да ће се производња мотора за аутобусе стабилизовати и да неће бити сличних кашњењења у будућности, те да ће свих 174 нових аутобуса бити на улицама до 30. новембра ове године како је, навео је, компанија "Хајгер" обећала.

 

"Компанија ''Хајгер'' је једна од највећих светских компанија, разумемо да је недостатак нових мотора чињеница на коју нису могли да утичу; али држимо се у потпуности уговора који смо потписали и зато данас наплаћујемо пенале", рекао је Момчиловић.

 

(Курир.рс/Тањуг)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti