Fajter

Svet

Трамп решава Чикашку КРИМИ-ЕПИДЕМИЈУ: Мало више становника од БГ а скоро 2.000 ПУЦЊАВА ГОДИШЊЕ!

Autor: Фајтер / rt.com / од 30.06.2017.

Амерички председник Доналд Трамп одлучио је да стане на пут "епидемији криминала" која је завладала Чикагом, тако што ће послати "федералну помоћ".

Председник Трамп је издао обавештење на свом Твитер налогу, у коме се каже да је криминал у Чикагу сотигао "епидемијске пропорције", цитирајући бројку од 1714 пуцњава које су се догодиле у овом граду током прошле године. 

Како је Трамп навео, план је да се Чикагу обезбеди "федерална помоћ", али још увек није објаснио о којој се тачно помоћи ради. 

Амерички председник познат је по критикама на рачун ситуације у Чикагу, упозоравајући да ће "послати федералце" да зауставе "стравично крвопролиће" у том граду. Он је и 2013. године овај град назвао "пуцачком катастрофом" апелујући да се беспоговорно уведе ноторни закон "засутави и претереси". Иако је овај закон нормалан за поднебље Србије, где било који полицајац може да малтретира грађан без основаног разлога за сумњу, у САД је ово изазвало велике контроверзе. 

Прошла година  је у Чикагу била најнасилнија за последњих 20 година. Само у првих шест месеци прошле године било је скоро 30.000 инцидента везаних за оружје, као и 274 пуцњаве које се карактеришу као "масовне". 

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti