Fajter

Svet

НАЈСМРТОНОСНИЈИ ПОЖАР У ЊУЈОРКУ: Ватра прогутала сатмбену зграду у Бронсу, живот изгубуло ДВАНАЕСТ ЉУДИ! (ФОТО) (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 29.12.2017.

Дванаест људи је погинуло, међу којима и једна беба, у великом пожару који је избио у стамбеној згради у Бронксу, у Њујорку. ББЦ: Људи су вриштали.

Како преноси Ројтерс, четири особе се налазе у критичном стању након најсмртоноснијег пожара у Њујорку у последњих неколико деценија.

Пожар је избио на првом спрату вишеспратнице и брзо се проширио на више спратове, изјавио је шеф ватрогасаца Данијел Нигро. Он је, на конференцији за новинаре коју је одржао заједно са градоначелником Њујорка, рекао и да се испитује узрок пожара.

Градоначелник Њујорка Бил Де Бласио је на истој конференцији изјавио да је број страдалих у пожару "један од већих губитака живота у пожарима који су се догодили у том граду у више година".

"Четворо људи је у критичном стању, боре се за живот", додао је градоначелник, а ватрогасци кажу да су успели да спасу 12 људи.

"Људи су страдали на свим спратовима, а њихова старост је од једне до 50 година. У служби којој страдања нису страна, ми смо шокирани овим што се догодило", казао је Нигро. Телевизијска станица "NY1" известила је да је двоје страдалих нађено у кади, а Би-Би-Си преноси изјаве преживелих који кажу да су људи "вриштећи умирали"

Ватра је избила мало пре седам поподне у делу Бронкса који се зове Белмонт. АП наводи да се пожар десио током једне од најхладнијих ноћи ове зиме. Наводи се и да је око 170 ватрогасаца покушавало да обузда ватру и спаси станаре.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti