Fajter

Politika

"ВОЈС": Влада Србије именовала Привремени орган пред локалне изборе у ПЕЋИНЦИМА, чији су чланови ИСКЉУЧИВО ИЗ СНС! У изборној комисији иста прича, цео састав представници ВЛАСТИ!?

Autor: Фајтер / Бета.рс / 17.11.2017.

Влада Србије именовала је Привремени орган у Пећинцима, у сусрет локалним изборима који ће се одржати 24. децембра, чији су чланови искључиво из Српске напредне странке (СНС), а Привремени орган је именовао Изборну комисију у чијем саставу су искључиво представници власти, без иједног представника опозиције, пише данас Војвођански истраживачко-аналитички центар "VOICE".

Министарство за државну управу и локалну самоуправу које је формирало Привремени орган састављен искључиво од представника владајућег СНС-а прекршило је на тај начин члан 86. Закона о локалној самоуправи, који налаже да се приликом формирања привременог органа води рачуна о политичком саставу распуштене скупштине, наводи ВОИЦЕ.

Извршни одбор Демократске странке (ДС) због тога је најавио да ће поднети кривичну пријаву против ресорног министра Бранка Ружића, јер су у Привремени орган у општини Пећинци именовани само чланови СНС.

Пре распуштања Скупштине општине Пећинци, СНС је имао 20 одборника, ДС четири, Група грађана "За напредну и слободну општину Пећинци" два одборника, Група грађана "Миленко Ђурђевић – за наше село" два одборника и два самостална одборника, који су раније иступили из СНС-а.

И на изборима за савете месних заједница у општини Пећинци, који су одржани 18. јуна, грађани су могли да бирају једино представнике СНС-а, а опозиција тврди да се тако десило јер локална власт није ни обавестила јавност о одржавању избора, сем на огласној табли у згради општине, и то свега један дан пре одржавања избора.

Председник Општинског одбора Демократске странке Живко Марковић рекао је за ВОИЦЕ да начин на који је именован Привремени орган говори да се припрема "жестока крађа избора".

"Људи су застрашени, овде је свако ко ради у општинској управи или јавном предузећу добио задатак да обезбеди 40 сигурних гласова за Српску напредну странку, у противном ће добити отказ. Сви ти људи имају родбину и пријатеље који ће такође настојати да због њих свој глас дају 'напредњацима'. У једним ненормалним условима ипак очекујем да ће грађани Пећинаца гласати по својој савести и да ће се ослободити страха", казао је Марковић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti