Fajter

Politika

СВАКИ ПРОТЕСТ МОРА ИМАТИ ВУКА: Јеремић се придружује скупу Саша Јанковића и ПСГ на Тргу Републике

Autor: Фајтер / Н1 / од 05.10.2017.

Иницијативни одбор Народне странке позвао је грађане да у петак, у 18 часова, дођу на београдски Трг Републике на протест посвећен стварању услова за одржавање фер, слободних и поштених избора.

"Иницијативни одбор Народне странке је усагласио листу изборних захтева са Покретом слободних грађана и ти захтеви ће бити прочитани сутра на протесту. Народна воља мора да се заштити, јер без тога је сваки изборни процес бесмислен. Зато почињемо борбу за фер и цивилизоване изборне услове. Опозиција мора бити јединствена и доследна у изборним захтевима, како се не би дозволило потпуно урушавање основних тековина демократије и угрожавање елементарног права грађана да слободно бирају своје представнике", саопштено је из штаба Вука Јеремића.

У саопштењу се додаје да власт на сваки начин, "прекрајањем изборних спискова, медијским мраком, економским уценама и злоупотребом јавних ресурса" покушава да доведе грађане престонице пред свршен чин.

"То им нећемо дозволити, јер према свим индицијама Српска напредна странка нема већину у Београду. Заједничком борбом за равноправне изборне услове створићемо услове да се изрази аутентична народна воља", наводи се у саопштењу оснивача Народне странке.

Покрет слободних грађана Саше Јанковића најавио је да ће у петак организовати у центру Београда скуп посвећен стварању услова за одржавање фер, слободних и поштених избора.

"Тема скупа је право грађана на фер, поштене и слободне изборе а сви су доброшли, и грађани и политичке странке, и удружења, и синдикати", рекао је Јанковић на конференцији за новинаре.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti