Fajter

Politika

Савет Европе: Надзор над медијима био неефикасан током кампање

Autor: Фајтер/Агенције

Посматрачка делегација Парламентарне скупштине Савета Европе саопштила је данас поводом председничких избора у Србији да је "надзор над медијима током кампање, укључујући и електронске медије, био неефикасан".

"Многи председнички кандидати и други саговорници делегације Парламентарне скупштине Савета Европе, указали су на досад невиђено неједнаку медијску покривеност изборне кампање у корист кандидата владајуће коалиције, иако закон предвиђа једнак медијски приступ свим председничким кандидатима", наводи се у саопштењу из Стразбура.

Делегација Парламентарне скупштине Савета Европе посетила је ограничен број бирачких места у Београду и околним местима, као и Новом Саду, Ужицу, Крагујевцу, Краљеву, Ваљеву, Пожаревцу и Панчеву.

Делегација је оценила да је "изборни дан био миран и добро организован" и да су гласачи могли слободно да гласају иако је било "неких процедуралних недостатака".

Делегацију Парламентарне скупштине Савета Европе предводила је норвешка посланица Ингебјерг Годскесен.

"Многи председнички кандидати и други саговорници изразили су забринутост због несразмерно система финансирања политичких странака и изборних кампања", наводи се у саопштењу 12-члане делегације која се и уочи избора састала са представницима Републичке изборне комисије Србије и водећим кандидатима, као и представницима Невладиних организација и медија.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti