Fajter

Politika

Радуловић: У Сјеници злоупотребљени грађани који живе у иностранству

Autor: Фајтер/Агенције од 12. 04. 2017.

Покрет Доста је било (ДЈБ) је данас саопштио да су на три бирачка места у општини Сјеница и на једном у Новом Пазару на изборима за шефа државе 2. априла гласали бирачи који нису били у Србији.

За те бираче је карактеристично да су у бирачком списку испред њихових имена уписане цртице и да такву ознаку има велики број бирача, навео је ДЈБ. У саопштењу се тврди да су лични подаци и информације о напуштању Србије за више од 20 грађана Сјенице и Новог Пазара злоупотребљени и да је затим неко гласао уместо њих, знајући да се неће појавити на биралиштима.

Реч је о грађанима који већ дуже бораве у иностранству, навео је ДЈБ.

Лидер ДЈБ Саша Радуловић је од повереника за заштиту података о личности Родољуба Шабића затражио да хитно изврши инспекцијски надзор над одговорнима који имају приступ личним подацима у Републичкој изборној комисији и полицији и утврди да ли је дошло до злоупотребе личних података већег броја бирача из Сјенице и Новог Пазара.

Од Шабића је затражено и да утврди да ли је у изводу из јединственог бирачког списка евидентирано да су ти грађани гласали 2. априла и да ли су се својеручно потписали.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti