Fajter

Politika

ПУТУЈУ ИГУМАНЕ И НЕ БРИНИ ЗА МАНАСТИР! Секретарка Скупштине Светлана Булајић САМА СЕБЕ слала на путовања у Истанбул, Кијев, Единбург и Варшаву

Autor: Фајтер / Н1 / од 29.11.2017.

Агенција за борбу против корупције препоручила је смењивање секретарке Скупштине Србије Светиславе Булајић зато што је "сама себе слала на путовања".

У решењу Агенције од 19. октобра наводи се да је Светислава Булајић саму себе у 2017. години слала на путовања у Истанбул, Кијев, Единбург и Варшаву, за која је себи одобрила исплату дневница у укупном износу од 225 евра.

Додаје се да је генерална секретарка Скупштине од новембра 2016. године до јула 2017. године себи исплаћивала накнаду за наводни прековремени рад, за шта јој је исплаћен износ од 164.063,87 динара.

"Именована је управо у ситуацијама када је себе упућивала на службена путовања и одобравала право на додатак за прековремени рад искористила овлашћења која има као генерални секретар и на тај начин дала предност остваривању својих приватних интереса и угрозила јавни интерес", наводи се у решењу, пренео је лист Блиц.

Агенција је на тај начин утврдила да је Светислава Булајић довела себе у ситуацију сукоба интереса, односно да је јавни интерес подредила приватном и на тај начин искористила јавну функцију за стицање погодности за себе.

Додаје се да Булајићева није обавестила Агенцију о сукобу интереса који је имала у наведеним ситуацијама, што је супротно одредбама Закона о Агенцији.

Булајићева је поводом препоруке Агенције за њено смењивање навела да генерални секретар може да одређује ко од запослених иде на путовања и додала да су она била службена, а не приватна.

Накнаде за прековремени рад оправдавала је дужим остајањем приликом заседања Скупштине и тиме што се "рад службеника у Скупштини мора посматрати са аспекта различитости у раду у односу на остале државне органе".

Агенција за борбу против корупције одбацила је наводе Светиславе Булајић као неосноване и тим поводом изрекла меру јавног објављивања препоруке за разрешење са јавне функције генералног секретара.

Генерална секретарка Скупштине Светислава Булајић има право жалбе против тог решења Агенције.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti