Fajter

Politika

МУП: Спорни снимак направљен као шала за рођаке у селу код Новог Пазара

Autor: Фајтер/Агенције од 12. 04. 2017.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије саопштило је да је Полиција је расветлила порекло снимка објављеног на друштвеним мрежама на ком се види убацивање у кутију листића који подсећају на бирачки материјал, саопштио је МУП

МУП је током истраге установио да се убацивање листића одиграло три дана после избора, 5. априла, у приватној кући М. П. (1980) из села Лукаре у близини Новог Пазара. МУП наводи да листићи нису оригинални јер немају жиг нити друге заштитне елементе.

Све саслушане особе су признале да су листићи одштампани на кућном штампачу М. П, а према његовим речима служили су за шалу са његовим рођацима и пријатељима, наводи се у саопштењу МУП.

Снимак је направио Е. П. (1997) користећи мобилни телефон М. П. који га је потом, по сопственом признању, лично поставио на друштвене мреже. М.П. је после неколико минута сам уклонио снимак са интернета, а према саопштењу, полицији је рекао да је снимак настао у његовом домаћинству и да је то разлог што се на снимку види да је бос, односно да нема обућу.

"Осим шала које је, по сопственом признању, правио на рачун премијера, позивајући га да га запосли у руднику, иако у својој изјави каже да у околини места где живи не постоји било какав рудник, М. П. је на једном од листића додао и редни број 12 са именом свог рођака Е. П. како би то искористио за шалу и подсећање рођака да треба да га запосли", пише у саопштењу МУП.

Додаје се да је полиција узела све листиће и предала их надлежном тужилаштву. Полиција је саслушала и Е. П. (1995) и Е. П. (1997), који су у својим исказима потврдила наводе М. П.

МУП наводи да је саслушањима присуствовао и заменик тужиоца Првог ОЈТ у Београду, а полиција је завршила истрагу и предала извештај надлежном тужилаштву на даље поступање.

 

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti