Fajter

Politika

МИЛОВАН БОЈИЋ ПОНОВО ЈАШЕ: Човек који је ОЈАДИО Институт за кардиоваскуларне болести враћа се у фотељу! А спискао је МИЛИОН на "бакине и декине сестре"! (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Инсајдер.нет / од 26.09.2017.

Поједини медији данима преносе незваничне информације да ће на чело Института за кардиоваскуларне болести Дедиње поново доћи Милован Бојић. Да постоји понуда сада већ бившем народном посланику Српске радикалне странке потврдио је за лист Данас и лидер радикала Војислав Шешељ.

Мало је, међутим, познато да је буџетска инспекција Министарства финансија још 2002. контролисала пословања Института Дедиње док је на њеном челу био управо Бојић, и утврдила ненаменско трошење средстава.

У следећем видео снимку погледајте шта је све пронашла буџетска инспекција Министарства финансија о пословању Милована Бојића док је био на челу Института "Дедиње".

У записнику, до којег је дошао Инсајдер, наводи се, између осталог, да је Институт Дедиње плаћао одређеним добрављачима медицинског материјала и до 50 одсто више него што је тај материјал коштао. Такође се наводи да је медицинске сестре, које су неговале родитеље Милована Бојића, Институт платио 950.000 динара, а да је на папиру који је дат рачуновоству за исплату плата употребљен термин "бакине сестре" и "декине сестре".

Милован Бојић је бивши потпредседник Владе Србије, бивши министар здравља, бивши директор за Института за кардиоваскуларне болести Дедиње, бивши председник Атлетског савеза Југославије и бивши редовни професор на Медицинском факултету у Београду. Као министар здравља остао је упамћен по посетама домовима здравља, постројавању медицинских радника које су по правилу пратиле камере РТС-а. Упамћен је по увозу кинеских лекова без упутства који су остали неупотребљени упркос чињеници што су паковани у кутије Галеникиних производа.

Био је и члан ЈУЛ и близак сарадник Мирјане Марковић, а сада је члан Српске радикалне странке.

Против Милована Бојића се пред српским надлежним органима протеклих година водлио неколико кривичних поступака за ненаменско трошење буџетских пара.

Бојић је био оптужен да је од 1995. до 2000. као директор Института "Дедиње" прекорачењем службених овлашћења прибавио имовинску корист другима у износу вишем од 450.000 динара, а на штету Института.

Такође, против Бојића је подигнута и оптужница која га је теретила да је са сарадницима оштетио клинику "Острог" за око 300.000 евра, али се та клиника на првом претресу пред судом поднеском изјаснила па је он ослобођен свих оптужби у овом случају.

Бојић је за ненаменско трошење новца док је био на челу Института Дедиње ослобођен оптужби 2015. године због недостатка доказа.

Међутим, према сазнањима Инсајдера у оптужници никада нису нашли докази које је буџетска инспекција Министарства финансија 2002. навела у свом записнику. Инсајдер је дошао до документације која показује пословање бившег министра здравља Милована Бојића.

Милован Бојић је тренутно члан Српске радикалне странке и лични лекар председника СРС Војислава Шешеља. Недавно је дао оставку на место посланика, а у парламент је уместо њега ушао Александар Шешељ, син председника СРС.

За време хиперинфлације, санкција и ратова '90-их представници власти Слободана Милошевића, бизнисмени блиски њему и појединци изнели су из земље неколико милијарди долара. Та сума која никада није званично утврђена креће се од пет до 11 милијарди долара. Један део искоришћен је за функционисање државе у време санкција, а један део је кроз разне сумњиве трансакције завршио на приватним рачунима на Кипру, али и у Швајцарској.

Након 2000. на швајцарским рачунима Милована Бојића и још неколико функционера из времена Слободана Милошевића пронађено је девет милиона швајцарских франака.

Међутим, како је показало истраживање Инсајдера, иако су надлежне институције након 2000. године о швајцарским рачунима имали разне доказе и могућност да барем тај новац врате у буџет свих грађана Србије они то нису урадили.

У следећем прилогу погледајте зашто власт није вратила ни новац нађен на приватним швајцарским рачунима.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti