Fajter

Politika

ПУЈ ПИКЕ... Предраг Бубало и екипа ОСЛОБОЂЕНИ оптужби за злоупотребу положаја и продају државних локација у случају "ЛУКА БЕОГРАД"

Autor: Фајтер / Н1 / од 26.12.2017.

Некадашњи министар привреде и приватизације Србије Предраг Бубало ослобођен је у Вишем суду у Београду оптужби да је злоупотребио положај приликом продаје државних акција у Луци Београд.

Првостепеном пресудом и осталих седам оптужених је ослобођено оптужби за злоупотребу службеног положаја и злоупотребу одговорног лица.

Изрицању пресуде је присуствовао и Милан Беко, који је претходно пратио и завршне речи тужилаштва и одбране. Ово је првостепена пресуда на коју тужилаштво за органзиовани криминал има право да уложи жалбу Апелационом суду Београду.

Поред Бубала, у овом поступку су због кривичног дела злоупотреба службеног положаја, оптужби ослобођени извршни директори Агенције за приватизацију Миодраг Ђорђевић и Горан Мрђа, директор Центра за тржиште капитала Алексеј Мисаиловић, директор Акцијског фонда Александар Грачанац и директор Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмина Драгутиновић.

Због кривичног дела злоупотреба положаја, оптужби је ослобођен бивши директор Привредног друштва Лука Београд АД Мирослав Дробац и бивши финансијски директор тог привредног друштва Душан Косовац.

Суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детаљно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја.

Лука Београд је продата 2005. године фирми Ворлдфин из Луксембурга, чији је власник Милан Беко, који је овом поступку био сведок. Током свог сведочења пред судом, Беко је рекао да му је куповина Луке био један од најгорих послова у животу и да се покајао што је у њега ушао.

У септембру ове године Лука Београд је огласила продају поједине имовине друштва, као и имовину прве и друге групе повезаних лица.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti