Fajter

Politika

ХАШИМ ДАЧИ: Србија улази у ЕУ, ако УНИЈА ОПСТАНЕ, Косово НЕМА ШАНСЕ у УНЕСКО, изгубиће кад год да се пријави

Autor: Фајтер / Бета.рс / 01.10.2017.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се Косово још није пријавило за пријем у Унеско, али да је уверен да ће изгубити кад год да се пријави, уз оцену да се "не може све силом и парама решити".

"Косову у Унеску истичу рокови. За сада се нису пријавили. Ми их чекамо. Кад год да се пријаве морају да знају да ће да изгубе", рекао је Дачић новинарима у Београду.

"Не може се све силом и парама решити. Сигуран сам да на гласању нема шансе да победе", изјавио је шеф српске дипломатије.

Поводом анализе коју су недавно представили председник Француске Емануел Макрон и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер, у којој се наводи да Европска унија треба да до 2025. године отвори врата за нове чланице са Западног Балкана, Дачић је рекао да је боље да европски лидери причају о својим односима.

"Питање је да ли ће ЕУ опстати до 2025. Ако опстане, ето нас", рекао је Дачић, додајући да му је "преко главе" да слуша о балканским земљама као о "дивљачким племенима које неко треба да прими у ЕУ.

Улазак у ЕУ је политичко питање, рекао је Дачић и поставио питање да ли неко верује да је Турска заслужила да буде чланиц НАТО, а није заслужила чланство у ЕУ, додавши да је Турска у Натоу "зато што им треба".

"Мислим да смо им (ЕУ) потребни. Боље је да смо политички ту, него да имају сукобе на Балкану", казао је шеф српске дипломатије.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti