Fajter

Politika

ГЛУПЕНДАРО, ОПЕТ ЗАДУЖИВАЊЕ: Шарчевић: Обновићемо око 17.000 вртића од КРЕДИТА Светске банке

Autor: Фајтер / Агенције / од 18.05.2017.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас у Београду да ће око 17.000 предшколских установа у Србији бити обновљено и изграђено од 50 милиона долара кредита које је Светска банка након две године припреме потписала са тим министарством.

"Новац који смо добили од Светске банке намењен је обнови, али и изградњи нових предшколских установа које ће повећати обухват деце", рекао је Шарчевић након отварања "Пролећне вашаријаде" у вртићу Јежурко у београдском насељу Борча три.

Градски менаџер Горан Весић казао је да ће Београд бити спреман да новим пројектима конкурише за кредит Светске банке јер има удео у 40 одсто бруто домаћег производа земље и како се изразио, "највећи притисак" деце која чекају на своја места у вртићима.

"Изаћи ћемо са новим пројектима и очекујемо да ће добар део тог новца остати у Београду за реконструкцију предшколских установа и изградњу нових. Надамо да ће свака београдска општина успети да добије макар још једну установу или реконструкцију постојећих", казао је Весић.

Коментаришући уговоре које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписало са Кином, Шарчевић је рекао да ће Уговор о стратешкој сарадњи са компанијом "Хуавеи" ; бити спроведен за "неколико месеци и да су остали само технички детаљи".

Он је додао и да ће Србија и Кина повећати број стипендија и размена за високошколце.

"До сада је квота размене Србије и Кине на годишњем нивоу била 10 студената, а сада очекујемо да ће тај број порасти на 100 студената", казао је Шарчевић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti