Fajter

Politika

ГАНГУЛА БОЉЕ ПЛИВА У ПОЛИТИЦИ НЕГО У БАЗЕНУ: Александар Шапић НЕ БИРА политичке партнере док год је он тај који седи у фотељи ГРАДОНАЧЕЛНИКА!

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 01.11.2017.

Једини програм председника општине Нови Београд Александра Шапића засад је сведен на "постати градоначелник Београда", а одмах поручује да га не занима ниједно место испод те функције, оцењују аналитичари

Иако представници странака готово свакодневно на сва уста причају о изборима за град, те се хвале шта су урадили или, у случају представника опозиције, шта је власт лоше радила и на шта је бесмислено арчила паре Београђана, Шапић о свему наведеном ћути. Он је недавно поновио да би разговарао и с Николом Селаковићем из СНС, али и с Драганом Ђиласом, који се помиње као потенцијални кандидат опозиције за градоначелника, како они виде развој града, али и да ли су спремни да стану иза њега као градоначелника.

"Уколико не добијем прилику да будем први човек града, нећу партиципирати у градској власти" казао је Шапић.

Иако има огромне политичке амбиције и апетите, Шапић никад није изнео свој суд о пројектима за време власти Драгана Ђиласа - шта од тога сматра корисним, који пројекат је био 'бацање пара', никад није проговорио о аферама тадашње градске управе... Исти рецепт применио је и у случају СНС, никад није коментарисао ниједан њихов пројекат - ми не знамо шта он мисли о Београду на води, да ли ће, уколико постане градоначелник, наставити да ради на њему, није се изјаснио о јарболу који треба да се гради на новобеоградској страни, о фонтани на Славији, о више истовремених радова у престоници, те о пробијању рокова, због чега је саобраћај у колапсу. Због таквог става стиче се утисак да је Шапићу једино важно да се дочепа фотеље Синише Малог.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да Шапићев став - нећу никоме да се конфронтирам, ту сам као популарни спортиста и хоћу да избегнем било какав политички имиџ, може да прође на нивоу општине, али за озбиљнију игру, изборе за Београд, није реално.

"Таква стратегија је неприхватљива. Политичари морају да понуде грађанима неку врсту личне карте, а кад се ради о њему, ми то не знамо, не знамо шта нуди. Овакав наступ је апсолутно неозбиљан за изборе, за функцију градоначелника. Он можда може тако да функционише на локалном нивоу, али ништа више од тога", навео је Анђелковић.

Шапић за Курир каже да се труди да не буде он тај који објашњава грађанима шта је за њих добро, а шта лоше:

"Грађани су паметни да сами процене. О свему што ради градска власт Београђани сами треба да донесу суд и на основу тога да гласају. Желим да променим начин политичке комуникације и да то што се с неким не слажем не значи да треба да га третирам као непријатеља, јер он, без обзира на то шта ја о њему лично мислио, само је представник наших комшија, а они су наши пријатељи, а не непријатељи. Замерају ми кад кажем разговараћу са свима, али не видим шта је лоше у томе? Нећу пристати на ствари у које не верујем да су добре за Београд, по цену да апсолутно никад ништа не будем ни у једној градској власти."



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti