Fajter

Politika

БЛАГИ ОСЕЋАЈ НЕПРИЈАТНОСТИ: Пазарци дочекали Ердогана као свог председника, а он им поручио, "Ово је мој завичај, ваша бол је и наша бол"

Autor: Фајтер / Бета.рс / 11.10.2017.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган у посети је Новом Пазару, где је изјавио да Турска са регијом Санџака има посебне односе

"Нови Пазар је мој завичај. Ваша срећа је наша срећа, ваш бол је наша бол", поручио је Ердоган.

Ердоган и председник Србије Александар Вучић одржали су састанак са градоначелницима и председницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Прибој.

Пре тога, велики број Новопазараца дочекао је двојицу председника. Нови Пазар је украшен билбордима с Ердогановим ликом, заставама Србије, Турске и босанским заставама, а главном улицом тог града данас ће прошетати два председника. Ужи центар града је окићен, наспрам општине постављен је велики транспарент на коме између Вучићевог и Ердогановог имена стоји срце.

На згради градске управе такође су постављени транспаренти на српском, босанском и турском језику.

"Имам довољно храбрости и чисте савести да могу да изађем пред вас и кажем вам да сам радио и радићу у најбољем интересу и вас и сваког грађанина Србије", поручио је председник Србије Александар Вучић грађанима Новог Пазара у заједничком обраћању са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

"Знам да нећу бити поздрављен ни упола као председник Турске, али имам довољно храбрости и чисте савести да могу да вам казем да сам радио и радим у вашем најбољем интересу и интересу сваког грађанина Србије", рекао је председник Вучић.

"Наш је посао да радимо колико можемо и развијамо све делове Србије и да улажемо све више новца", рекао је председник и најавио пројекат изградње пута Пожега - Бољаре.

Жеља је, каже, да се овај крај споји и са Београдом и Сарајевом и Подгорицом.

"Наш је посао да правимо путеве, болнице, вртиће и школе и то ћемо наставити да радимо и не постоји ништа важније од тога", поручио је српски председник.

Такође, у Новом Пазару се очекују и представници општина из других делова Србије.

Ердоган и Вучић прошетаће шетачком зоном у Новом Пазару, затим отићи на ручак, након чега ће председник Турске присуствовати састанку Бошњачког националног вијећа.

Турска је у Нови Пазар током претходних неколико година већ улагала – обновљене су две школе, породилиште и зграда суда.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је за РТС да је велики значај посете Ердогана том граду, пре свега економски, али и у смислу инфраструктуре која је, каже, врло лоша у околним местима.

Ужи центар града биће блокиран током посете председника Србије и Турске.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti