Fajter

Politika

БАЛША ШЕЈН БОЖОВИЋ: "У 12 часова код код пластичне јелке; Дошло је време да сведемо рачуне"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 22.12.2017.

Посланик Демократске странке Балша Божовић позвао је на скуп у 12 часова на Тргу републике код, како наводи, “пластичне јелке”.

"Данас у 12ч на Тргу код пластичне јелке. Дошло је време да сведемо рачуне. Или ће за пљачку одговарати они који су је починили или ћемо одговарати ми који смо ћутали. Нема трећег. Видимо се", навео је Божовић на Твитеру.

Подсећамо, уочи расправе о буџету града Београда у градском парламенту потегнуто је питање цене новогодишње јелке на Тргу републике.

Портал "Пиштаљка" је раније објавио да ће Београд за дочек 2018. године имати једну од најскупљих новогодишњих јелки на свету, коју грађани плаћају 83.000 евра и која је постављена три дана пре него што је донета одлука о додели уговора.

Скупоцену јелку је купио Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима града Београда од фирме "Кееп лигхт" (Кип лајт), од које град годинама уназад купује празничну расвету и за коју је, како је Пиштаљка писала, намештен прошлогодишњи, али и овогодишњи тендер за новогодишњу расвету.

Из Пиштаљке наводе да се природна јелка, норвешка оморика висока најмање 20 метара испред Центра "Рокфелер" у Њујорку без украса плаћа 25.000 долара, у Београду је вештачка јелка висока 18 метара украшена белим ланчаницама са 200 црвених пластичних украса и 40 украсних плишаних црвено-златних машни плаћена четири пута више.

Јелка у Београду, која је с ПДВ-ом коштала скоро 10 милиона динара, скупља је и од најскупље јелке на свету која се налази у луксузном хотелу "Емирејтс палас" (Палата Емирата), која без украса кошта 10.000 долара. Са украсима од дијаманата и злата ова јелка кошта 11 милиона долара.

Градоначелник Синиша Мали убрзо је најавио да се уговор за јелку раскида, а из компаније су саопштили да ће донирати јелку Београду.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti