Fajter

Politika

А ОД ЗОКЕ - КРИВИЧНА: Михајловићкино министарство поднело кривичну пријаву против бившег министра МИЛУТИНА МРКОЊИЋА

Autor: Фајтер / Бета.рс / 06.11.2017.

Министарство грађевинарства поднело кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал против 14 лица. Међу њима и бивши министар Милутин Мркоњић.

Министарство начијем челу је Зорана Михајловић пријаве је поднело због деонице пута Уб - Лајковац на Коридору 11, која никада није пуштена у саобраћај, пишу данашње "Вечерње новости".

Како се наводи, на тој траси, асфалтирано је 4,5 од укупно 12,5 километара, али ће морати из почетка да се ради, јер су уочена бројна оштећења, а утврђено је и да су мајстори уградили глину у основу ауто пута. За те радове биће потребно око милијарду динара, односно више од осам милиона евра.

"Новости" пишу да су кривичне пријаве поднете и против директора грађевинских предузећа ПзП "Београд" Боре Јелића, АС "Путеви Ужице" Милана Бојовића и Ратомира Тодоровића, директора АД "Планум", које су биле извођачи радова.

На списку осумњичених су и инжењери из Института за путеве, "Коридора Србије" и Саобраћајног института "ЦИП", који су били ангажовани као наџорни орган и требало је да укажу на пропусте и коришћење неадекватног материјала.

"Новости" пишу и да су у Министарству, после извештаја Саобраћајног института "ЦИП" и "Путева Србије" о стању ове саобраћајнице, одлучили да надлежни правосудни органи утврде да ли постоји и колика је одговорност људи који су радили на овом пројекту, јер ће санација већ урађеног ауто-пута морати да се плати из буџета.

Изградња ове деонице започела је 2010, а заврсена 2014. године, а радови су коштали 75 милиона евра из републичког буџета, што значи да је директну контролу над плаћањем имало ресорно Министарство, чији је министар у то време био Милутин Мркоњић, додају "Новости".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti