Fajter

Kultura

ТРУБА СИ: Градоначелник Ниша изашао на бину да додели награду фестивала НИШВИЛ, а публика га наградила салвом ЗВИЖДУКА (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Јужне вести / од 15.08.2017.

Додела признања за "почасну Нишлијку" чувеној саксофонисткињи Кенди Далфер протекла је уз звиждуке градоначелнику Дарку Булатовићу, пишу “Јужне вести”.

Холандска саксофонисткиња Кенди Далфер је на иницијативу руководства "Нишвила", а након што је то недавно усвојила Скупштина града, постала је почасна грађанка Ниша.

Пред почетак њеног наступа на фестивалу организатори су позвали градоначелника Ниша Дарка Булатовића да изађе на сцену и уручи јој повељу.

Међутим, како наводе, већ на помен градоначелника публика је почела гласно да негодује и звижди. Булатовић је о поред тога изашао, уручио признање познатој саксофонисткињи и без речи напустио бину.

Кенди Далфер се кратко захвалила грађанима Ниша што су одлучили да буде "почасна Нишлијка".

Нишки портал наводи да градоначелник Дарко Булатовић није био доступан за коментар на гласно негодовање публике када је изашао на бину, али су у кабинету казали да ће ујутру бити доступан.

Према непотврђеним информацијама, пишу "Јужне вести", директор фестивала Иван Благојевић је након што су звиждуци публике почели предложио градоначелнику да не излази на сцену.

С обзиром на то да је Кенди Далфер за почасну грађанку Ниша прогласила Скупштина Града, директор фестивала Иван Благојевић каже да је било логично да јој плакету доделе градоначелник или председник Скупштине Града.

Међутим, он каже да "очигледно публици политичари нису омиљени", јер је Булатовић извиждан када је изашао на сцену.

"Нажалост, то је суштина и џеза као врсте слободе, али свако се носи са тим, тако да мислим да је градоначелник издржао то како је издржао, а својим личним ангажовањем помогао је да ми преполовимо наш губитак настао због Нафтне индустрије Србије", навео је Благојевић.

Благојевић се нада да ће градоначелник помоћи фестивалу и наредне године, јер је, додаје, "то потребно Нишу, не само Нишвилу", а пре свега мисли на “елементарну инфраструктуру, канализацију, воду, струју".

Претпоследње веће "Нишвил" џез фестивала завршено је у недељу, а програм ће бити настављен у петак 18. августа, када би требало да наступи Дарко Рундек са својим оркестром "Apocalypso now" и "Very nais band" са Иваном Куртићем.

У суботу није било концерата због невремена.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti