Fajter

Kultura

"Ноћ музеја" - 250 изложби у 40 градова и места Србије

Autor: Фајтер/Агенције од 05.04. 2017.

Србија ће се са 250 изложби и вечери поезије у више од 40 градова и места укључити у манифестацију "Ноћ музеја", која се одржава 20. маја, саопштили су данас организатори манифестације.

Оснивач манифестације Ана Јовановић је рекла да је поносна што се "Ноћ музеја" по 14 пут одржава у Београду, а 11. пут и у другим местима у Србији.

Биће много дешавања у 150 институција културе широм Србије, обећала је Ана Јовановић и додала да ће у Београду бити 12 нових простора где ће се ове године одржати "Ноћ музеја".

То је 12 нових прича са којима ће посетиоци у Београду моћи да се упознају по први пут, изјавила је Ана Јовановић, наводећи да је припремљена и изложба о роману "Мајстор и Маргарита" Михаила Булгакова.

Костимограф и сликар Борис Чакширан је најавио изложбу "Личност и револуција - реконструкција костима" у Дому културе у Чачку.
То је изложба посвећена личностима које су обележиле разне револуције или су се у њима нашле, рекао је Чакширан. Он је додао да се ради о костимима рађеним за филмове и телевизијске серије.

Кустос Музеја угљарства у Сењском руднику Мирослав Николић је изјавио да ће њихова тема бити "Жене у рудницима угља, некад и сад". Широј јавности када се помене рудар, одмах се помисли на мушкарце, а мало ко зна да жене имају изузетно важну улогу у развоју рударства, рекао је Николић.

"Ноћ музеја" ће бити одржана и у Новом Саду, Нишу, Бачкој Паланци, Великом Градишту, Димитровграду, Сомбору, Јагодини, Лесковцу и Косовској Митровици.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti