Fajter

Kultura

Ни пишљива Боба: Дилану истиче рок за преузимање Нобелове награде!

Autor: Фајтер / 021.рс

Шведска академија наука поново је упозорила Боба Дилана да има рок до 10. јуна да одржи традиционални говор, како не би остао без новчане награде.

Говор који се још назива и "Нобелово предавање", може бити у било којој форми, укључујући песму или видео снимак. Шведска академија, која додељује награду, очекује да добитници награде одрже тај говор да би могли да добију осам милиона круна (839.000 евра).

Амерички кантаутор се није појавио на свечаној додели награда 10. децембра, али је послао говор са изразима захвалности.

Сара Даниус, стална секретарка Шведске академије, написала је у понедељак на свом блогу да нико из Академије није разговарао с Диланом током претходних месеци, али да је Дилан свестан да мора да одржи говор до 10. јуна или ће остати без новца. "Ако тако одлучи, то је његов проблем", написала је Даниус.

Дилану су на програму три концерта у Шведској - два у Стокхолму, 1. и 2. априла, и један у Лунду, 9. априла, с тим да су концерти у Стокхолму заказани много пре доделе Нобелове награде, рекла је Даниус.

Дилан је први кантаутор који је добио Нобелову награду за књижевност, а требало му је две недеље од проглашења да се огласи и саопшти да ће прихватити награду.

И пре њега је било добитника који нису присуствовали додели награде, попут Дорис Лесинг, Харолда Пинтера и Елфриде Јелинек, али су сви они одржали "Нобелово предавање".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti