Fajter

Hrvatska

Свуда се трпа: Председница Колинда после премијере изашла на позорницу и поклонила се kao да је део балетског ансамбла

Пемијера балета "Лабудово језеро", у Хрватском народном казалишту, синоћ у Загребу памтиће се и по несвакидашњем потезу уважене гошће. Како јавља Index.hr, председница Колинда Грабар-Китаровић изненадила је присутне одлуком да се после представе, током овација ансамблу, и сама попне на позорницу.

Према писању Indexa, публика је подељено реаговала на председничино појављивање, посебно због чињенице да се на позорници није појавила са цвићем за ансамбл, али је присвојила букет намењен извођачима.

Председница се после изласка на сцену руковала с Владимиром Малакховим, који потписује кореографију, а он је, пише Јутарњи лист, брзо прикрио изненађење и председници уручио букет цвећа који је неколико минута прије примио, а потом положио на под и гестом показао како припада плесачима.

Председница Грабар-Китаровић се захвалила на букету те се потом наклонила публици која је још увек аплаудирала извођачима. Упркос неуобичајеном потезу председнице, већина публике је наставила да аплаудира, али мањи део људи, међу којима су уочени и неки истакнути кореографи и плесачи, напустио је дворану.

На службеним страницама председнице Грабар-Китаровић стоји како је она тим чином "истакла врхунску увежбаност загребачког балетског ансамбла који је уз безвременску лепоту музике Петра Чајковског, пружио незабораван уметнички доживљај".

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti