Fajter

Hrana

УКУСНО И БРЗО: Поховане палачинке са сиром и спанаћем

Autor: (Фајтер.рс / Јутарњи.Хр)

Једна од намирница која се често нађе на нашој трпези у току пролећа је и спанаћ, најчешће у комбинацији са сиром. Постоји много различитих јела која се могу припремати са овом комбинацијом, а ми вам нудимо рецепт за палачинке пуњене сиром и спанаћем. Пробајте, веома је укусно.

За припрему овог врло једноставног јела потребно вам је само око 5 минута, а састојци у рецепту довољни су за једну особу. 

Састојци:

За поховање:

150 г презли
1 јаје
100 мл млека
мало соли

За палачинке:

1 јаје
прстохват соли
прстохват шећера
130 г глатког брашна
300 мл млека

За надев:

150 г младог спанаћа
150 г свежег крављег сира
2 кашичице киселе павлаке
1 јаје
1 кашичица соли

Припрема:

1. корак

Јаје са соли и шећером добро размутите миксером или мутилицом. Наизменично поступно додајте просејано брашно и млеко док не добијете глатку текућу смесу. Добро загрејте тигањ, додајте мало уља и улијте тесто да прекрије део тигања у танком слоју. Након кратког печења тесто окрените лопатицом и још кратко пеците. Према потреби у тигањ додајте мало уља, па наставите пећи палачинке док не потрошите целу количину теста. Пребаците на тањир.

2. корак

За надев кратко бланширајте спанаћ. Иседите га и додатно још истисните воду. Ситно га нарежите и добро помешајте са сиром, павлаком, јајетом и соли. Нанесите надев у танком слоју на палачинку, пресавијте леви и десни крај палачинке па је савијте у облик сармице. Наставите тако док не потрошите сву количину палачинки и надева. 

3. корак

Затим их панирајте у презле, смесу размућеног јајета и млека и поновно у презле. Пржите их кратко с обе стране у дубљем уљу док не добију златносмеђу боју. Извадите их на кухињски папир како би се упила сувишна масноћа. Послужите самостално или уз додатак свежег парадајза.

Фајтер.рс / Јутарњи.хр



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti