Fajter

Fudbal

KAKO JE PIKSI DOBIO NADIMAK: Zovu me svi po crtanom junaku (FOTO)

Autor: Glas javnosti

Sada već novi selektor "Orlova", fudbalske reprezentacije Srbije, nekada je bio klinac koji je sanjao o velikoj karijeri i promenama, ali je ostao dosledan jednoj stvari koju nikako nije želeo da menja.

Neponovljivi Piksi je u svojoj karijeri uspeo štošta da ostvari. Bio je šampion zemlje sa Crvenom zvezdom, maestralno je predvodio "plave" na Mundijalima 1990. i 1998. godine, bio je "bronzani" na Olimpijskim igrama 1984. godine i osvajač Lige šampiona sa Olimpikom iz Marseja.

I sve to vreme, uz njega se povezivao nadimak - Piksi. A sve vezano za taj nadimak počelo je još davne 1982. godine, pre skoro pune četiri decenije.

Te godine je Dragan Stojković dao svoj prvi veliki intervju za čuveni "Tempo", tokom priprema juniorske reprezentacije Jugoslavije u Pančevu. Imao je 18 godina i završavao IV razred Srednje ekonomske škole u Nišu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nebojša Petrović (@nebojsa_petrovic_10)

 

Na pitanje novinara kako vidi sebe u budućnosti, on je iznenadio odgovorom.

"Ja ću ostati ono što jesam. Ostaću Piksi", što je zbunilo novinara, ne znajući ništa o tom nadimku.

- Pa mene svi zovu Piksi. Po onom crtanom junaku. Kad dođe 19 časova i 15 minuta, ostavljam sve... Drugove, devojke, šetalište, hranu... Žurim i jurim pred TV ekran da gledam Piksija. Voleo bih ako biste uz ovaj naš razgovor stavili naslov Piksi - poručio je tada 18-godišnji Stojković.

 

 

(Glas javnosti

NARODE, IZDRŽI JOŠ MALO, DOLAZI VREME PRAVDE - MILA ALEČKOVIĆ from Glas Javnosti on Vimeo.

)

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti