Fajter

Ekonomija

ВЕЛИКА ПОСЛОВНА ШАНСА: Кина жели да увозe годишње пола милиона тона говеђег меса из Србије

Autor: Фајтер/Агенције од 24. 04. 2017.

Кина је заинтересована да из Србије увози 500.000 тона говеђег меса годишње, потврдили су данас у Београду представници кинеске Генералне управе за контролу квалитета, инспекцију и карантин у разговору са председником Србије Томиславом Николићем.

На састанку је истакнуто да је Србија спремна да испуни све услове које захтевају кинески стандарди како би реализација тог посла почела што пре, саопштено је из Николићевог кабинета.

Николић је рекао да је тај пројекат велика пословна шанса за Србију и да ће чим Генерална управа заврши свој рад и увери се да производи задовољавају тражени квалитет, све бити спремно да започне извоз меса у Кину.

Посета Београду делегације Генералне управе за контролу квалитета, инспекцију и карантин коју предводи министар Џи Шупинг договорена током недавне посете Николића Кини.

"Брзина реаговања кинеске Генералне управе сматра се кључном, јер је само њихова оцена квалитета српских производа недостајала да се реализује овај велики извозни пројекат", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су бројне кинеске компаније заинтересоване да улажу у српску пољопривреду и да је министар Џи Шупинг нагласио да је Генерална управа спремна да свим таквим компанијама додели олакшице у њиховом пословању.

Џи је рекао да ће кинеска Генерална управа за контролу квалитета, инспекцију и карантин данас са Министарством пољопривреде Србије потписати Меморандум о безбедности и квалитету у поступку трговине храном и да се ускоро очекује и почетак извоза српских пољопривредних производа у Кину.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti