Fajter

Ekonomija

Радници Гоше настављају штрајк, одустали од најављене блокаде управне зграде виљушкарима

Autor: Фајтери/агенције од 28. 07. 2017.

Радници фабрике Гоша из Смедеревске Паланке настављају штрајк, али су одустали од најављене блокаде управне зграде виљушкарима, изјавио је данас председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

"Радници су информисани да по Закону о штрајку то није дозвољено, јер тиме угрожавају обављање посла запосленима који нису у штрајку", рекао је Вујичић.

Председник Штрајкачког одбора је рекао и да се данас настављају разговори о захтевима радника са директором Гоше и са представницима Агенције за мирно решавање радних спорова.

Радници Гоше јуче су одлучили да наставе штрајк, јер није било договора између радника и директора Милутина Шћепановића о исплати новаца радницима који не раде већ готово четири месеца.

Производња је обустављена због неисплаћених зарада од 2014. године, неповезаног радног стажа и неоверених здравствених књижица.

Гоша запошљава 358 људи и била је у власништву словачке фирме ЖОС која је продала кипарској компанији Лиснарт за 4,2 милиона евра.

Представници радника Гоше и Министарства привреде договорили су пре два дана да држава репрограмира дугове фондовима и да помогне фабрици да обезбеди послове са железаром у Смедереву, а преко компаније Југоимпорт СДПР са Ираном.

Министар привреде Горан Кнежевић тада је рекао да је држава је спремна да направи репрограм дугова према Фонду за развој и Пореској управи, али тек када Гоша почне да ради, када се радници врате на посао и када фабрика буде могла да гарантује испоруку добављачима.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti