Fajter

Ekonomija

Премијер најавио веће пензије од ове године

Autor: Фајтер/Агенције од 13. 04. 2017.

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће ове године бити повећане пензије.

Вучић је рекао је да 71 одсто пензионера сада има исту или вишу пензију него раније, а да је циљ да се тај број повећа у овој години на 80 одсто.

"Имаћемо значајно више повећања. Разлику ћемо смањивати онима који су имали највише а којима је смањена пензија. Смањење пензија је био једини начин да спасемо државу. Уплаћивали смо 58 одсто пензија из буџета, а сада је то спало на 39 или 38 одсто, што говори о томе колико је здравија ситуација", објаснио је Вучић.

Одговарајући на питања новинара после отварања наплатне рампе "Београд" у Врчину, Вучић је истакао да су плате, након мера фискалне консолидације данас веће за неких 23 евра него 2012, посебно у приватном сектору.

Он је рекао да су у јавној администрацији плате на истом нивоу, али и констатовао да су неки људи успели да повећају примања у јавном сектору кроз повећање бонуса и другим разним триковима. С тим у вези је поменуо РТС и ЕПС, у којима су на такав начин сачувана примања, али не свима, како је додао нису сачувана за камермане или раднике у Колубари, већ онима у администрацији, високо позиционираним новинарима и слично.

"То нисмо успели да испратимо. Нису себи смањивали примања де факто", рекао је Вучић и најавио да ће плате расти много брже и јасније.

Он је подвукао да не би ни било пензија да нису мере реформи спроведене и да би дошли до банкрота.

 

“Успели смо да преокренемо трајекторију јавног дуга. Били бисмо као Грчка, а овако немамо проблема и можемо да размишљамо о новим пројектима не угрожавајући јавни дуг”, казао је Вучић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti