Fajter

Ekonomija

Немачке фирме траже добављаче из Србије

Autor: Фајтер/Агенције

Представници 10 фирми из немачке покрајине Северна Рајна Вестафлија из металског сектора разговарали су данас у Београду с потенцијалним добављачима из Србије.

За разговоре квалификовало се 90 српских компанија.

Разговори су одржани у Привредној комори Србије у оквиру пројекта Добављачка инцијатива немачких компанија, а најављено је да ће ускоро бити одржани такви сусрети и са добављачима из прехрамбеног сектора.

Извршни члан Управног одбора Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап подсетио је да је тај пројекат почео пре две године и да се показало да у Србији има доста малих и средњих предузећа која испуњају услове да буду добављачи немачким фирмама. Он је рекао да располажу са добром базом свих потенцијалних добављача из Србије.

"У могућности смо да понудимо ове услуге како појединачним немачким компанијама, тако и покрајинама као што је Северна Рајна-Вестфалија, земља са скоро 18 милиона становника и срце немачке индустрије, такозвана рурска област", казао је Кнап.

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж је рекао да фирме из Србије могу и ценом и квалитетом да се такмиче са конкуренцијом. Он је оценио да фирме које постану добављачи великих компанија морају да испуне високе стандарде, чиме подижу своју конкурентност за добијање нових послова.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti