Fajter

Ekonomija

НАСТАВЉЕН ШТРАЈК У ГОШИ Радници задовољни предлогом владе, директор не да ни динара

Autor: Фајтер/Агенције од 27. 07. 2017.

Радници Гоше и даље одбијају да се врате у производне погоне, након што им је Штрајкачки одбор представио детаље јучерашњег разговора са министром привреде Гораном Кнежевићем и генералним директором фабрике Милутином Шћепановићем.

Да ли ће променити одлуку, биће познато после данашњег састанка са Шћепановићем и његове понуде, рекао је Танјугу председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

"Изложио сам радницима шта смо јуче разговарали у Београду. Радници су задовољни оним што је влада понудила, али наш генерални директор не да ни динара, тражи да радимо, па када зарадимо да нам да паре", рекао је Вујичић.

У Гоши је, како је рекао Вујичић, тренутно делегација Хестила, а са директором ће разговарати у току дана.

"Чекамо да видимо шта ће директор да понуди и колико, али за сада остајемо и даље у генералном штрајку", рекао је Вујичић.

Шћепановић је у изјави Танјугу рекао да нема шта више да дода од онога што је поручио јуче и онога што је, како је рекао, истакла влада - да радници морају да почну да раде, а да ће се онда ће почети да решавају проблеме.

"Цео пакет се на томе заснива, и помоћ владе, односно репрограм, и извоз у Иран, и сарадња са Хестилом у погледу нових производа и ремонта постојећих вагона. Ако се не буде кренуло са производњом неће бити ничега", рекао је Шћепановић.

Он је додао да је у посети делегација из Хестила која сагледава могућности будуће сарадње, односно производних капацитета у Гоши, врсте машина, броја и профила запослених...

"Ми смо пре два дана били у посети Хестилу. Комшије смо, они знају за нас. Њима треба реконструкција целог возног парка, а имају 250 вагона. Сви морају да буду реконструисани. Договорили смо се да дођу код нас и виде како радимо, да погледају тих 11 вагона што су урађени за ино-партнера. И они би то хтели, само са неким мањим изменама, као и још један тип вагона", рекао је Шћепановић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti