Fajter

Ekonomija

Михајловић: Коридор 10 ће бити завршен до краја године

Autor: Фајтер/агенције

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће путни Коридор 10 кроз Србију бити завршен до краја године и да би требало укључити и додатне фирме да би се посао завршио у том року.

"Евентуално тај рок може да се продужи када је реч о обилазници око Димитровграда и на једном делу Грделичке клисуре. Сматрамо да је могуће завршити посао, а ако је потребно чак да се и додатно неке фирме укључе, министарство нема ништа против тога", рекла је Михајловић.

Она је, одговрајући на питања новинара на скупу "Коридори - развојна шанса Србије и региона", рекла да су Коридори Србије инвеститор пројеката и да ће се министарство сагласити да се укључе и друге компанија ако Коридори сматрају да не могу да заврше посао у задатом року.

Михајловић је казала да Коридори Србије треба да дају свој став како ће решити проблем са грчком компанијом Актор која је ангажована на четири деонице Коридора 10. "Министарство очекује одговор и после кампања ћемо бити на терену и гледати како да се то реши", навела је Михајловић.

Министарка је рекла да је ће у наредних годину и по дана почети реконструкција више од 10 граничних прелаза са БиХ и да ће радове по пола финансирати Босна и Херцеговина и Србија.

Према њеним речима, циљ је да се смањи чекање робе на граничним прелазима са земљама региона у железничком и путном транспорту.
У току су и разговори са Мађарском, Румунијом, Бугарском о смањењу царинских процедура.

"Са БиХ то ће бити постигнуто завршетком моста Љубовија-Братунац, који је планиран у новембру, где ће бити један заједнички гранични прелаз, а да се Црном Гором такође ради на заједничком граничном прелазу", рекла је Михајловић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti