Fajter

Ekonomija

Директор Иван Хејмшилд: Власник више није могао да покрива трошкове "Гоше"

Autor: Фајтер/Агенције од 05.04. 2017.

Словачки директор фабрике шинских возила "Гоша" из Смедеревске Паланке Иван Хејмшилд рекао је је продаја фабрике једино решење јер словачка фабрика "ЖОС Трнава", као власник, више није у стању да дотира то српско предузеће.

"Гошу су дугорочно дотирали њени акционари, значи "ЖОС Трнава". На жалост са пословима које смо добијали нисмо умели да изађемо на крај, нисмо поштовали рокове, посао смо обављали неквалитетно. Наруџбина на Балкану је јако мало да можемо да покријемо трошкове за раднике", казао је Хејмшилд за данашњи словачки лист "Дењик".

Хејмшилд, који је Смедеревску Паланку и фабрику напустио након самоубиства једног радника Гоше, за данашњи "Дењик", штрајк радника као и заплену 11 вагона назвао је уцењивањем на које неће пристати.

"Имам тачне податке. Последњих шест година у просеку смо плаћали 77,5 одсто плата. У руководству предузећа су углавном српски менаџери и до сада нико није казао да је због тога незадовољан", рекао је директор Гоше словачком листу.

На неверицу словачких новинара да су радници у Србији били задовољни што им је Гоша исплаћивала свега три четвртине месечне зараде Хејмшилд је одговорио да ЖОС Трнава није могла да дотира "Гошу" унедоглед.

"Сада је то избило у пуној мери и радници су почели да штрајкују", казао је Хејмшилд одбацивши да би недавно самоубиство Гошиног радника Драга Младеновића могло да буде повезано са неисплаћеним зарадама и доприносима за раднике у "Гоши".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti