Fajter

Društvo

Једна ЋИРИЛИЦА за четири БИТАНГЕ и РИБИЦУ или ку(ри)рчићи против КУРИРА

Autor: Фајтер / од 13.06.2017.

Замислите на тренутак да сте Миломир Марић. Јесте, гадно је, али замислите.

Дакле, пошто сте замислили да сте Миломир, сада замислите како вам звони мобилни телефон, мелодијом "Он је Вучић Александар", ви се јављате, кад са друге стране жице - Он, Вучић Александар. 

Заповеднички глас великог вође прекида ваше дахтање (оно које звучи као дахтање пса који се радује газди) и наређује вам да ућутите и саслушате га. Ви цвилнете на тренутак, подвијете реп, слушате и чекате команду, иза које ће уследити награда у виду бачене кошчице, којом се можда и загрцнете или удавите, недај Боже!

Слушате наредбу, вртите репом, понизно лизнете слушалицу телефона и бацате се на задатак. Задатак је да окупите још неколико уличних џукаца, које је удомио ваш препоштени власник, те да заједничким снагама лајете и гризете, не бисте ли преплашили оног једног пса који се отргао са узице и вашег господара глоцнуо за задњицу. 

Овако је укратко изгледала увертира пред феноменалну епизоду емисије "Ћирилица", емитованој синоћ на телевизији латинично-енглеског назива "Happy", чији је власник један препоштени бизнисмен близак властима, који седи на кућном лечењу и одмара своје оловом обогаћено телашце. 

Тема емисије "стање у медијима" или "срање у медијима", потпуно је небитно, пошто се том темом нико од медијских лајаваца није ни бавио. Заправо је тема била "прво државно такмичење у медијском лајању, уз провлачење дојучерашњих пријатеља кроз блато", односно "линч власника листа Курир". 

А гости, све мој до мојега и Вучић до Вучићевог. 

Први и најгласнији гост - "човек" коме је у презиме утиснуто и презиме господара, као телету на гузицу, Драган Ј. Вучић-евић. Некадашњи уредник дневног листа "Курир", сарадник породице Родић, човек који је своју репутацију, али и велики део материјалних добара стекао као главни уредник поменутог листа, чији је власник Александар Родић. Омиљено псето свога господара је, по навици, бахато и безобразно, неуљудно и неваспитано, одлучило да "окупира" емисију и најгласније кевће на дојучерашњег газду и послодавца. Неко из кинолошког савеза би могао да се позабави овим феноменом -зашто псето које промени власника толико гласно лаје на бившег газду? 

Махао је Вучићев-ић неким папирчинама, објашњавао како Родићи, мафијаши из Рипња, дугују огромне паре за порез, које су отели из уста наше деце, кевтао, кевтао, кевтао... Изгледа да је ова врста пса посебно подложна некаквој амнезији, па је потпуно заборавила да је добрано зарађивао радећи као уредник листа који држе исти ти Родићи, док му један други газда није понудио коску са мало више меса на њој. Такође, зашто нико не каже истом овом псету да његов тренутни власник отима много више од деце Србије, али и њихових родитеља, док им се смеје у ритму певајуће фонтане вредне неколико дечјих живота? Или би на то могао да га подсети и објективни доаејен журналистике, и водитељ, организатор најодвратнијег медијског програма у"новијој историји Србије", госн. (ч)Марић. 

Нико се никада није спустио на дно морала и остао жив да прича о томе. Људи су одавно имали првог своје врсте на Месецу, али на дну сваког дна није био нико, до синоћ, када је то учинио послушни новинарчић и слуга свих господара. 

Овом несретнику, друштво је правио још један човек, појава, како год. Некакво изобличено биће са фрахшпелером, које се газди одазива на име Саша. Како је Саша више пута поменуо, он је велики Србин, по вокацији и националности, док су сви непријатељи и критичари режима, чији је апослутни власник његов газда - Хрвати. Трућао је и овај мучени новинарко кад год је успео да се убаци између два лајања која су надирала из нечега налик на уста оног горепоменутог рекордера у падању на дно. 

Хвалио се Саша својим интегритетом, описивао муке које је имао док је и сам радио у листу код газде кога је сад дошао да линчује, ма толико му је живот био претворен у пакао да је једва побегао из тог "Курира"! Да би се недуго затим, вратио у  - КУРИР? 

Иначе Салету је ово друго гостовање у овом страобалном програму, на исти тему, у последњих неколико година. С тим што је претходни пут седео на другој страни, и здушно бранио свог тадашњег газду и послодавца, господина Родића. 

Колико је било непријатно за гледати, сведочи и чињеница да је трећи гост, такђе некадашњи уредник "Курира" морао да изађе да поврати, јер му се смучило од количине лицемерја које су показали његови саговорници. Убрзо је и сасвим напустио емисију. 

Био је ту још један  гост, за дивно чудо некадашњи уредник "Курира", али њега ћемо прескочити.

Намерно не улазимо у дела и недела власника "Курира". Ваљда постоје неке судске полуге, које би власт могла да потегне како би доказала на грехе младог Родића. Није ваљда у овој земљи улога судија и џелата додељена некаквим јавним гласилима и луткама трбухозборца који господари нашим животима? Да ли је њиховог газду срамота да јавно линчује човека са којим је у предизборној кампањи размењивао загрљаје и осмехе, па је тај посао препустио медијским кереберима који једва чекају да растргну конкуренцију?

Иако су пуштени са повоца, директно пред камере, промашили тему емисије, веома јасно и сликовито су приказали стање у српским медијима. Само нам преостаје да сачекамо да се окрену један на другога у некој од будућих емисија, па да "уживамо" у борби медијских паса, која је у нашој земљи, не само легална, већ и веома пожељна. 

Што мање 'леба - то више игара.

 

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/2MpL94b

Есть нелегальная[url=http://xxx-retro.ru],[/url] но сверх доходная работа. Хотите много зарабатывать, пишите в телеграм @karabeitm

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti